Triumf zapomnianej herbaty zza wschodniej granicy. Jak przygotować Iwan czaj?

Dlaczego warto pić Iwan czaj?
Dlaczego warto pić Iwan czaj?123RF/PICSEL

Iwan czaj, co to za herbata?

Zobacz również:

    Kiedy i jak zebrać liście wierzbówki?

    Liście wierzbówki zbieramy późnym latem lub wczesną jesienią
    Liście wierzbówki zbieramy późnym latem lub wczesną jesienią123RF/PICSEL

    Samodzielna obróbka liści

    Jak parzyć i dlaczego warto pić iwan czaj?

    Iwan czaj potrzebuje kilku minut parzenia
    Iwan czaj potrzebuje kilku minut parzenia123RF/PICSEL
    • witaminę C,
    • flawonoidy,
    • lignany,
    • antocyjany,
    • likopen,
    • beta-karoten,
    • taniny,
    • cukry,
    • kwasy organiczne.
    Zimą czarna herbata idealnie komponuje się z imbirem, kardamonem i czarnym pieprzem. Rozgrzewa i podnosi odporność organizmuNewseria LifestyleNewseria Lifestyle/informacja prasowa