Wyrzucić do kosza czy odkroić i zjeść? Co zrobić, gdy pleśń pojawi się na pieczywie?

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Hahaha
haha
10
Udostępnij
Pleśń na chlebie dla wielu z nas nie jest obcym widokiem
Pleśń na chlebie dla wielu z nas nie jest obcym widokiem123RF/PICSEL

Czy pleśń zawsze jest groźna?

Czy spleśniałe pieczywo nadaje się tylko do wyrzucenia?

Nie wolno jeść nadpsutych produktów, bo aflatoksyny błyskawicznie się w nich rozprzestrzeniają
Nie wolno jeść nadpsutych produktów, bo aflatoksyny błyskawicznie się w nich rozprzestrzeniają123RF/PICSEL

Jak przechowywać pieczywo, żeby nie spleśniało?

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Zdrowie na widelcu”: Szary nalot na czekoladzie. Czy to szkodliwe?
      „Zdrowie na widelcu”: Szary nalot na czekoladzie. Czy to szkodliwe?Polsat CafePolsat Cafe
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      7
      Super
      relevant
      1
      Hahaha
      haha
      2
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Lubię to
      like
      Hahaha
      haha
      10
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na