Zapominasz wyjąć masło z lodówki? Sztuczka, która sprawi, że będzie miękkie

Zapominasz wyjąć masło z lodówki? Ten trik może okazać się przydatny
Zapominasz wyjąć masło z lodówki? Ten trik może okazać się przydatny123RF/PICSEL

Sztuczka ze szklanką - tak roztopisz masło

  1. Podgrzej wodę, aby była gorąca.
  2. Nalej wodę do szklanki.
  3. Twarde masło połóż na talerzu - najlepiej pionowo.
  4. Następnie wylej wodę ze szklanki, np. do naczynia, bo możesz ją jeszcze później wykorzystać.
  5. Tak rozgrzaną od wody szklanką przykryj masło. Uważaj, by do środka nie dostało się zimne powietrze.
  6. Poczekaj przez ok. 5 minut.
  7. Po tym czasie podnieś szklankę. Sprawdź, czy masło stało się odpowiednio miękkie. Jeśli nadal jest zbyt twarde, powtarzaj czynność do skutku. 

Zapominasz wyjąć masło z lodówki? Dzięki temu będzie miękkie w mig

Malwa z babcinego ogrodu. Kwiaty pomogą na ból gardła i brzuchaInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?