Zawsze dodaje do małosolnych. Nawet teściowa pyta o przepis

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Odpowiednie dodatki sprawią, że ogórki małosolne będą idealnie twarde i chrupiące
Odpowiednie dodatki sprawią, że ogórki małosolne będą idealnie twarde i chrupiące123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Odpowiedni dobór ogórków kluczem do sukcesu
  2. Sól - niezbędna do procesu kiszenia. Czy jej rodzaj faktycznie ma znaczenie?
  3. Przyprawy do kiszenia ogórków. Dzięki nim małosolne wyjdą idealne
  4. Woda też ma znaczenie. Takiej wody lepiej unikać

Odpowiedni dobór ogórków kluczem do sukcesu

Sól - niezbędna do procesu kiszenia. Czy jej rodzaj faktycznie ma znaczenie?

Kisząc ogórki pamiętajmy o odpowiedniej proporcji soli do wody
Kisząc ogórki pamiętajmy o odpowiedniej proporcji soli do wody 123RF/PICSEL

Przyprawy do kiszenia ogórków. Dzięki nim małosolne wyjdą idealne

Woda też ma znaczenie. Takiej wody lepiej unikać

Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv