Zmiksuj porządnie i wypijaj każdego dnia. Wymiata nawet 15 kg złogów z jelit

Jak przygotować zielony koktajl na złogi w jelitach?
Jak przygotować zielony koktajl na złogi w jelitach?123RF/PICSEL

Czym są i jak powstają złogi w jelitach?

Zobacz również:

    • dietę ubogą w błonnik,
    • zbyt małe spożycie wody,
    • zaburzenia na tle hormonalnym,
    • wyraźnie spowolniony metabolizm,
    • zaparcia oraz nieregularne wypróżnianie,
    • niewielką aktywność fizyczną lub jej całkowity brak,
    • częste i nadmierne spożywanie wysoko przetworzonych produktów.

    Zielony koktajl - przydatne produkty

    W zielonym koktajlu nie może zabraknąć szpinaku
    W zielonym koktajlu nie może zabraknąć szpinaku123RF/PICSEL
    • 300 ml wody mineralnej niegazowanej
    • 3-4 daktyle
    • 2 szklanki świeżego szpinaku
    • 3-4 banany
    • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 1 łyżeczka probiotyku z błonnikiem, bakteriami probiotycznymi i łupinami babki jajowatej

    Jak przygotować napój wspomagający jelita?

    1. Do kielicha blendera wlewamy niegazowaną wodę mineralną, dodajemy daktyle, szpinak, banany, siemię lniane, cynamon oraz probiotyk.
    2. Wszystkie składniki miksujemy przez chwilę na najwyższych obrotach, a następnie zmniejszamy moc blendera i mieszamy do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
    3. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki. Specjaliści zalecają, by wypijać napój raz dziennie przez 14 dni.
    4. Jeśli nie jesteśmy w stanie wypić całości od razu, napełnijmy przygotowanym napojem butelkę z zamknięciem i przechowujmy w lodówce przez maksymalnie 24 godziny.
    Jak zrobić zielony koktajl odmładzający?Interia KulinariaInteria Kulinaria