Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie
- Wszystkie (141)
- Artykuły (141)
Artykuły (141)
-
Karp po żydowsku - Maciej Kuroń
- Niedziela, 5 grudnia 2004 (13:12)
-
Zupa grzybowa
- Poniedziałek, 30 grudnia 2002 (13:36)
-
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
- Sobota, 21 grudnia 2002 (13:30)
-
Żur wigilijny
- Piątek, 20 grudnia 2002 (13:37)
Marchewka, pietruszka, pół selera, 4 suszone grzyby, pieprz, sól. Zakwas: 10 dag mąki żytniej pytlowej, 10 dag mąki żytniej razowej, 2 ząbki czosnku, skórka razowego chleba.zupa, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie -
Karp au gratin, czyli z bułką tartą
- Piątek, 20 grudnia 2002 (11:03)
-
Karp po polsku
- Piątek, 13 grudnia 2002 (11:38)
-
Łazanki z kapustą i grzybami
- Niedziela, 24 listopada 2002 (13:42)
-
Mak wigilijny do kluseczek
- Sobota, 9 listopada 2002 (13:43)
1,5 szklanki maku, 2-3 łyżki słodkiej śmietanki, 3-4 łyżki miodu, po łyżce pokrojonych migdałów, orzechów laskowych, włoskich, fig, suszonych moreli, smażonej skórki pomarańczowej,...maki, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie -
Kulebiak z kapustą
- Sobota, 9 listopada 2002 (13:40)
-
Kapusta z grzybami
- Sobota, 9 listopada 2002 (13:39)
-
Kapusta z grochem
- Sobota, 9 listopada 2002 (13:38)
-
Wigilijna zupa rybna
- Sobota, 9 listopada 2002 (13:36)
1,5 kg różnych ryb, szklanka oleju, 2 szklanki białego wina, włoszczyzna, 2 ząbki czosnku, cebula, pomidor, szczypta szafranu, 0,5 łyżeczki suszonego tymianku, listek laurowy, ziarna...zupa, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie