Czas na ryby

Ryby zawierają kwasy omega, bardzo ważne dla rozwoju mózgu.
Ryby zawierają kwasy omega, bardzo ważne dla rozwoju mózgu. 123RF/PICSEL

Porcja zdrowia

Pierwsza rybka

Jak je serwować

Zobacz również:

    Zobacz również:

      Po czyn poznać, że ryba jest świeża?

      • Zapach - ryba powinna pachnieć rybą, jednak nie może być to woń zbyt intensywna, delikatny zapach świadczy o świeżości.
      • Oczy - jeśli ryba jest świeża, są błyszczące, gdy stara - mętne.
      • Łuski - muszą być wilgotne, ale nie pokryte śluzem.
      • Brzuch - po naciśnięciu mięso powinno szybko wracać do poprzedniego kształtu. Jeśli tak nie jest - zrezygnuj z zakupu.

      A może ze słoiczka?

      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?