Domowy kwas chlebowy to porcja czystego zdrowia. Wzmocni odporność i usprawni trawienie

Kwas chlebowy zachwyca swoimi właściwościami od wieków. Najlepiej przygotować go samodzielnie
Kwas chlebowy zachwyca swoimi właściwościami od wieków. Najlepiej przygotować go samodzielnie123RF/PICSEL

Czym jest kwas chlebowy?

„Ewa gotuje”: Strucla z borówkamiPolsatPolsat

Kwas chlebowy na szlacheckich stołach

Jak smakuje kwas chlebowy?

Kwas chlebowy nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży, matki karmiące, a z rozwagą powinni spożywać go alergicy
Kwas chlebowy nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży, matki karmiące, a z rozwagą powinni spożywać go alergicy123RF/PICSEL

Kwas chlebowy dla wzmocnienia odporności

Kwas chlebowy - porcja czystego zdrowia

Jak zrobić domowy kwas chlebowy?

Składniki

  • 1,5 kg pieczonego na naturalnym zakwasie chleba razowego,
  • 5 l wody źródlanej,
  • 10 g drożdży,
  • pół szklanki cukru lub naturalnego miodu wielokwiatowego,
  • rodzynki do smaku.
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?