Jak obniżyć poziom cukru za pomocą białej fasoli?
Wiele osób stosuje naturalne metody żeby obniżyć poziom cukru we krwi. Amerykańscy naukowcy odkryli, że biała fasola zawiera substancję, która reguluje poziom glukozy we krwi. Wystarczy spożywać przygotowany na jej bazie proszek przez 1,5 miesiąca, żeby terapia była skuteczna. Dowiedz się, jak sporządzić ten proszek i jak go stosować.
500 g białej fasoli
Płuczemy fasolę 2-3 razy i odstawiamy do wyschnięcia. Wsypujemy ją do naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Co jakiś czas sprawdzamy, czy fasola się uprażyła.
Dowiemy się tego biorąc pojedyncze ziarenko i przyciskając paznokciem. Jeżeli łupina fasoli pęka, oznacza to, że jest gotowa. Pozostawiamy uprażoną fasolę do ostygnięcia.
Gdy tak się stanie, wrzucamy ją do blendera i miksujemy na proszek. Zamiast blendera można też użyć młynka do kawy.
Wsyp 1 łyżeczkę proszku z fasoli do szklanki ciepłego mleka. Pij na czczo, przed śniadaniem. Stosuj kurację przez 6 tygodni.
W tym czasie sprawdzaj poziom cukru codziennie. Musisz mieć pewność, że nazbyt się nie obniżył.
Proszek z fasoli może być też stosowany jako zwykła mąka na ciasto lub dodatek do zup.