Reklama

Jak przyrządzać posiłki, gdy jesteś na diecie

Jesteś na diecie? Poznaj nowoczesne sprzęty, które ułatwią i przyspieszą przyrządzanie lekkich posiłków.

Grillownica

Zamiast smażyć – możesz grillować, i to niekoniecznie na świeżym powietrzu. Pomocne będą w tym specjalne patelnie lub stołowe grille kontaktowe. Mają one ryflowaną powierzchnię – rowkami spływa tłuszcz, dzięki czemu przygotowywane mięsa lub ryby chłoną go mniej i są zdrowsze. Zwróć uwagę, by płytki grilla były pokryte nieprzywierającą powłoką. To ułatwia ich czyszczenie!

Sokowirówka

Odżywczy sok może zastąpić lub uzupełnić dietetyczny posiłek! Przygotowanie napoju powierz urządzeniu, które potrafi nawet samo oddzielić skórkę od miąższu owocu.

Zwróć uwagę, by wlot na owoce był duży, nie będzie trzeba ich rozdrabniać!

Superrozdrabniacz

Mechaniczne krojenie, siekanie i tarcie? Jak najbardziej! Nowoczesne szatkownice dzięki kilku wymiennym tarczom w mig przygotują np. surówkę.

Zwróć uwagę na sposób montażu poszczególnych tarek. Ich szybkie wkładanie i wyjmowanie ułatwia pracę.

Reklama

Inteligentna waga

Stosowanie dietetycznych przepisów będzie łatwiejsze dzięki wadze kuchennej, która sama przelicza jednostki objętości, a – czasem – potrafi określić kaloryczność danego produktu.

Zwróć uwagę na wyświetlacz. Im większy, tym czytelniejszy.

Dokładne mieszanie

Niewielki blender zrobi dla ciebie zupę–krem lub wymiesza lekki sos. Zwróć uwagę na uchwyt umożliwiający zawieszenie blendera.

Dieta ważna zwłaszcza wiosną

Lekkie, możliwie mało przetworzone produkty (krótko gotowane) to podstawa wiosennej diety. Wprowadź do niej jak najwięcej warzyw – są niskokaloryczne i dostarczają organizmowi mikroelementy (np. magnez).

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Dowiedz się więcej na temat: dieta | diety | posiłki | odżywianie | zdrowe odżywianie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy