Reklama

Jak sobie radzić z zatwardzeniem za pomocą skórki z pomarańczy?

Z zatwardzeniem walczy wiele osób. Uboga dieta, mała ilość przyjmowanych płynów. Wszystko to składa się na wstrzymanie treści pokarmowych. Jest wiele domowych, naturalnych sposobów by sobie z nim poradzić. Jednym z takich są skórki pomarańczy, które zawierają w sobie wiele błonnika. W naszym artykule dowiesz się jak przygotować i jak stosować skórkę pomarańczy na problemy z zatwardzeniem.

Rzeczy, których potrzebujesz

  • 2 pomarańcze
  • 200g cukru
  • 1 litr wody

Obieramy pomarańcze ze skórki. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy skórkę. Gotujemy przez 30 minut. Wylewamy wodę i następnie przekładamy skórkę do świeżej wody z cukrem.

Skórkę zagotowujemy w słodkiej wodzie, a następnie wyciągamy z wody i pozostawiamy do wyschnięcia. Skórki nadają się oo spożycia na następny dzień, gdy już całkowicie wyschną. By poradzić sobie z zatwardzeniem zjedz parę skórek pomarańczy.

Innym świetnym sposobem na przyspieszenie pracy jelit jest picie ciepłej wody z odrobiną świeżego soku z cytryny. Wodę należy pić rano na pusty żołądek, a zauważysz, że twoje problemy z zatwardzeniem szybko się skończą.

Reklama
INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama