Reklama

Reklama

Pięć najzdrowszych warzyw korzeniowych

Po jakie warzywa sięgać, by uzupełnić niedobory błonnika lub witamin w organizmie? Oto garść inspiracji!

Warzywa korzeniowe to jadalne rośliny, które rosną pod ziemią. Warto dodać je do codziennej diety.

Dobrym źródłem witaminy C jest poczciwa cebula, ale składnik ten znajdziemy również w słodkich ziemniakach lub rzepie.

Warzywa korzeniowe dostarczają nam też sporych ilości błonnika, który wspomaga procesy trawienne.

Imbir ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, dlatego warto stosować go jako przyprawę lub dodatek do ciepłej herbaty.

Jakie jeszcze właściwości mają warzywa korzeniowe? Zobacz film!

Reklama



INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy