Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

Jedzenie makreli wspomaga odporność
Jedzenie makreli wspomaga odporność123RF/PICSEL
W pulpetach "przemycisz" zdrową rybę nawet niejadkom
W pulpetach "przemycisz" zdrową rybę nawet niejadkom123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag makaronu
  • 1/2 pora (tylko biała część)
  • wędzona makrela (ok. 30 dag)
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka wody z gotowania makaronu
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki oleju
  • bazylia (świeża lub suszona)

Składniki

  • wędzona makrela (30-35 dag)
  • ok. 40 dag ziemniaków
  • 2 jaja
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • do smażenia: bułka tarta i olej

Składniki

na spód

  • 1 duże opakowanie solonych krakersów (180 g)
  • 3/4 kostki masła

na masę

  • 1 kg mielonego białego sera
  • 20 dag wędzonej makreli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
  • 2,5 łyżki żelatyny
  • 100 ml wody (2/5 szkl.)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki pieprzu
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?