Reklama

Rzeżucha na wiosenne wzmocnienie

Popularna ozdoba święconki i dekoracja wielkanocnego stołu doda nam sił na wiosnę i pomoże uniknąć groźnych chorób.

Jest łatwa w uprawie, niedroga i dekoracyjna. Świetnie smakuje na kanapce z masłem, z twarożkiem, z jajkiem. Niepozorne kiełki to cenne źródło łatwo przyswajalnych witamin: A, C, K, B2, B6 i kwasu foliowego oraz składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, potasu i jodu. 

Zalecana cukrzykom i osobom z nadciśnieniem, hipercholestemią (ma właściwości obniżające poziom cukru we krwi i przeciwmiażdżycowe). Działa moczopędnie, więc oczyszcza organizm, a żuta - naturalnie dezynfekuje jamę ustną. 


Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy