Składniki na 4 porcje: - 800 g pomidorów, - 3 cebule, - pęczek rukoli, - 2 łyżki orzeszków piniowych, - 6 łyżek oliwy z oliwek, - 4 łyżki białego octu balsamicznego, - sól, pieprz, cukier, - 12 cienkich kromek z chlebka ciabatta Przygotowanie: Pomidory, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Rukolę umyć, otrząsnąć z wody. Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Ocet doprawić solą, pieprzem i cukrem, wmieszać 3 łyżki oliwy, dodać orzeszki. 3 łyżki oliwy rozgrzać na dużej patelni obsmażyć kromki ciabatty tak, aby powstały złote grzanki. Pomidory, cebulę, rukolę i sos wymieszać. Sałatkę nakładać na talerzyki, posypać starym parmezanem. Podawać z grzankami z ciabatty. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal