Sprawdzone triki na mięso. Zwróć uwagę na kolor i zapach!

Drób powinien mieć bladoróżową barwę
Drób powinien mieć bladoróżową barwę123RF/PICSEL

Składniki

Niecne triki, czyli nie daj się oszukać

Na co zwrócić uwagę kupując mięso?
Na co zwrócić uwagę kupując mięso?123RF/PICSEL
Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelceInteria KulinariaInteria Kulinaria

Składniki

Brązowiejącej wołowiny unikaj jak ognia

Wołowina powinna mieć ciemnoczerwoną barwę
Wołowina powinna mieć ciemnoczerwoną barwę123RF/PICSEL

Składniki

Prosty test na świeżość wieprzowiny i drobiu

Wieprzowinę warto ucisnąć palcem
Wieprzowinę warto ucisnąć palcem123RF/PICSEL

Składniki

Cała tuszka kurczaka to znacznie lepszy wybór!

Lepiej kupować całego kurczaka niż w porcjach
Lepiej kupować całego kurczaka niż w porcjach123RF/PICSEL

Składniki

Tęczowe odcienie na wędlinach to bardzo zły znak

Zwróć uwagę na paski tłuszczu
Zwróć uwagę na paski tłuszczu123RF/PICSEL

Składniki

Lepka maź porcję mięsa mocno dyskwalifikuje

Żółty nalot na kurczaku to też zły omen
Żółty nalot na kurczaku to też zły omen123RF/PICSEL
Pierś z kurczaka w panierce… z popcornu!Interia Kulinaria