Ta mąka jest najzdrowsza? Skutecznie obniża cholesterol

Mąkę ryżową można wykorzystać m.in. do wypieku pieczywa
Mąkę ryżową można wykorzystać m.in. do wypieku pieczywa123RF/PICSEL
  • Mąka ryżowa jest świetnym zamiennikiem mąki pszennej zwłaszcza dla osób, które są na diecie bezglutenowej. 
  • Pozyskuje się ją z drobno zmielonych ziaren ryżu białego lub brązowego. Jest korzystniejsza dla naszego zdrowia, bowiem posiada niższy indeks glikemiczny i jest mniej kaloryczna. 
  • Jakie jest jej prozdrowotne działanie i do czego przydaje się w kuchni?

Mąka ryżowa - właściwości zdrowotne

Co można przygotować z mąki ryżowej?

Jakie dania możemy przyrządzić na bazie mąki ryżowej?m
Jakie dania możemy przyrządzić na bazie mąki ryżowej?m123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Brownie z batatówPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?