Taka dieta chroni przed COVID-19? Polscy naukowcy zachęcają, by jeść te produkty

Jak się okazuje ryzyko zachorowania lub ciężkiego przebiegu choroby jest aż o 86 proc. mniejsze w przypadku osób, które dbają o zbilansowaną dietę
Jak się okazuje ryzyko zachorowania lub ciężkiego przebiegu choroby jest aż o 86 proc. mniejsze w przypadku osób, które dbają o zbilansowaną dietę123RF/PICSEL

Dieta chroniąca przeciwko COVID-19? Te produkty mogą pomóc!

Zdrowa dieta może uchronić nas przed zarażeniem? Tak twierdzą naukowcy
Zdrowa dieta może uchronić nas przed zarażeniem? Tak twierdzą naukowcy123RF/PICSEL

Te produkty wprowadź do codziennego jadłospisu. Co jeść?

  • potas
  • magnez
  • żelazo
  • cynk
  • miedź
  • mangan
  • witaminę E
  • tiaminy
  • witaminę B6 oraz foliany. 
  • kasze
  • ryż
  • orzechy
  • owoce
  • warzywa i czosnek
Jadłospis ma kluczowe znaczenie w budowaniu naszej odporności.
Jadłospis ma kluczowe znaczenie w budowaniu naszej odporności.123RF/PICSEL
"Na zdrowie": Jabłko - symbol urodzaju, płodności i długowiecznościPOLSAT GOInteria.tv