Trzy powody, dla których nie powinieneś jeść produktów light

<p>Co myślisz, kiedy słyszysz hasło tłuszcz w pożywieniu? Jedno z pierwszych skojarzeń to pewnie choroby serca i otyłość. Dlatego podczas zakup&oacute;w wielu z nas sięga po produkty odtłuszczone lub o zmniejszonej zawartości tłuszczu, myśląc, że są zdrowsze. Liczne badania wykazały, że osoby, kt&oacute;re spożywają więcej tłuszcz&oacute;w nasyconych, nie zapadają na choroby serca częściej, niż te, kt&oacute;re jadły mniej tłuszczu. Nie musisz jeść odtłuszczonego jedzenia, przeciwnie, powinieneś oczyścić z niego lod&oacute;wkę, dietę i życie. Powody są następujące:</p>

© Photogenica

Produkty niskotłuszczowe i odtłuszczone prowadzą do chor&oacute;b i otyłości

© Photogenica

Pokarm odtłuszczony rabuje tw&oacute;j organizm z substancji odżywczych

© Photogenica

Pokarm o niskiej zawartości tłuszczu lub odtłuszczony nie zaspokaja głodu

© Photogenica
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?