Tylko w ten sposób powstaje porządny, zdrowy dżem. Oto pięć żelaznych zasad

Dżemy to prawdziwe skarby spiżarni. Jesienią i zimą będą doskonałym dodatkiem do domowej roboty słodkości
Dżemy to prawdziwe skarby spiżarni. Jesienią i zimą będą doskonałym dodatkiem do domowej roboty słodkościARKADIUSZ ZIOLEKEast News

Rodzaje dżemów dostępnych w sprzedaży

Odeszła od Świadków Jehowy. Przez całe dzieciństwo czuła się kontrolowanaDeutsche WelleDeutsche Welle
  • niskosłodzone (do 50 proc. zawartości substancji słodzącej)
  • wysokosłodzone (powyżej 65 proc.).

Czy dżemy są zdrowe?

Dżemy warto spożywać, ale z umiarem
Dżemy warto spożywać, ale z umiarem123RF/PICSEL

Jak zrobić najzdrowszą wersję domowego dżemu?

Produkcja dżemów jest co prawda czasochłonna, ale nic nie zastąpi smaku domowych przetworów
Produkcja dżemów jest co prawda czasochłonna, ale nic nie zastąpi smaku domowych przetworów123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?