Zupa gulaszowa z indyka
Zdrowie
Smakowicie pachnie a jeszcze lepiej smakuje. Pożywna i zdrowa zupa z indyka na stałe zagości w jadłospisie twojej rodziny.
- 2 szklanki bulionu z indyka
- mała ugotowana pierś indyka
- 4 ziemniaki
- cebula
- marchewka
- seler
- pietruszka
- kawałek czerwonej papryki
- koncentrat pomidorowy
- śmietana słodka
- proteina sojowa
- sól
- pieprz
- czosnek
- przyprawa warzywna
- koperek
- natka pietruszki
Ugotować indyka z warzywami i przyprawami. Gdy mięso będzie miękkie, wyłożyć, ostudzić , pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, pokroić także ugotowane warzywa. Kostkę sojową zalać gorącą wodą na kilkanaście minut, po czym odcedzić, przestudzić, dokładnie wycisnąć i zalać gorącą wodą z dużą ilością przypraw.
Gotować 25-30 minut i odcedzić. Proteinę przełożyć do zupy i dogotować, dodając koncentrat pomidorowy i przyprawiając do smaku. Zupę zabielić śmietaną i posypać zieleniną.