Reklama

Zupa gulaszowa z indyka

Smakowicie pachnie a jeszcze lepiej smakuje. Pożywna i zdrowa zupa z indyka na stałe zagości w jadłospisie twojej rodziny.

Składniki:

  •  2 szklanki bulionu z indyka
  •  mała ugotowana pierś indyka
  •  4 ziemniaki
  •  cebula
  •  marchewka
  •  seler
  • pietruszka
  • kawałek czerwonej papryki
  • koncentrat pomidorowy
  • śmietana słodka
  • proteina sojowa
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • przyprawa warzywna
  • koperek
  • natka pietruszki


Sposób przygotowania:

Ugotować indyka z warzywami i przyprawami. Gdy mięso będzie miękkie, wyłożyć, ostudzić , pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, pokroić także ugotowane warzywa. Kostkę sojową zalać gorącą wodą na kilkanaście minut, po czym odcedzić, przestudzić, dokładnie wycisnąć i zalać gorącą wodą z dużą ilością przypraw.

Gotować 25-30 minut i odcedzić. Proteinę przełożyć do zupy i dogotować, dodając koncentrat pomidorowy i przyprawiając do smaku. Zupę zabielić śmietaną i posypać zieleniną.

 

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: dieta bezglutenowa | pomysł na obiad
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy