Biedronka chwali się udogodnieniem dla klientów. Właśnie uruchomiono kolejny taki punkt

Łukasz Piątek

Opracowanie Łukasz Piątek

Sieć sklepów Biedronka uruchomiła właśnie tysięczne stoisko z tradycyjną ladą do przechowywania m.in. świeżego mięsa. Takie rozwiązanie działa już w sumie w 733 miejscowościach w całej Polsce. Lada numer 1000 została otwarta w Łopusznie w powiecie kieleckim.

Biedronka uruchamia coraz więcej tradycyjnych lad
Biedronka uruchamia coraz więcej tradycyjnych lad123RF/PICSEL

Biedronka chwali się kolejnym, ważnym rozwiązaniem dla klientów

Lady tradycyjne wyróżniają sklepy Biedronki na tle bezpośredniej konkurencji - pisze w swoim komunikacie biuro prasowe sieci sklepów Biedronka. Najwięcej takich urządzeń znajduje się obecnie w Warszawie, bo aż 26. Nieco mniej jest w Lublinie - 18, oraz w Łodzi - 16 lad.

Łącznie klienci znajdą w nich około 160 rodzajów mięsa, wędlin, serów oraz ryb a dodatkowo kupią w akcjach czasowych - w zależności od regionu - imponująca liczbę kilkudziesięciu rodzajów regionalnych wędlin, z których słyną poszczególne części Polski - informuje Biedronka.

"Oferta świeżych produktów podąża za wyborami klientów. Stale dopasowujemy ją do ich potrzeb. Zależy nam, aby każdy klient odwiedzający ladę tradycyjną nie tylko miał bardzo szeroki wybór świetnej jakości mięs i nabiału, ale by mógł regularnie próbować nowych smaków i dzięki Biedronce zaspokajać swój gust" - twierdzi Tomasz Czepik, młodszy menedżer ds. projektów operacyjnych w sieci Biedronka.

Po jakie mięso z lady najczęściej sięgają Polacy?

Zwycięzcą w zakresie ilości towaru kupowanego przez klientów w ladach jest kurczak. Znajdziemy w nich m.in. porcję rosołową, ćwiartkę tylną, filet z piersi i podudzie, ale także tuszkę, pierś z kością oraz wątróbki. Drugie miejsce zajmuje wieprzowina: łopatka, schab, szynka, karkówka, żeberka i boczek. Na podium plasują się jeszcze filet z indyka oraz wędzona makrela - czytamy w komunikacie.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas