Czy w końcu wiadomo, który majonez jest lepszy? Najpopularniejsze z nich poddano testom

Który majonez jest najlepszy? Ten zrobiony w  domu
Który majonez jest najlepszy? Ten zrobiony w domu123RF/PICSEL

Wielki test popularnych majonezów. Który jest lepszy?

Zobacz również:

    Niektórzy producenci dodają do majonezu sporo chemicznych dodatków, m.in. konserwantów
    Niektórzy producenci dodają do majonezu sporo chemicznych dodatków, m.in. konserwantówPicsel
    Który majonez lepiej smakuje w sałatce jarzynowej?
    Który majonez lepiej smakuje w sałatce jarzynowej?123RF/PICSEL
    • oleju rzepakowego,
    • żółtka jaj 6 proc.,
    • octu,
    • musztardy (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat),
    • cukru,
    • soli,
    • przypraw,
    • przeciwutleniacza (e385),
    • regulatora kwasowości (kwas cytrynowy)
    Masz dość sklepowych majonezów? Zrób go domu
    Masz dość sklepowych majonezów? Zrób go domu123RF/PICSEL
    Majonez bardzo często dodawany jest do gotowanych jajek
    Majonez bardzo często dodawany jest do gotowanych jajek123RF/PICSEL

    Znany dietetyk ocenia majonezy

    Jak samemu zrobić majonez?

    • dwa żółtka jaj,
    • jedno jajko,
    • jedna łyżeczka musztardy,
    • jedna łyżeczka octu,
    • jedna szczypta soli i pieprzu,
    • 250 g oleju rzepakowego.
    "Zbliżenia". Jerzy Bralczyk w szczerej rozmowie - „o sobie”, sukcesach, porażkach i miłościINTERIA.PL