Sanepid szturmuje smażalnie ryb w Polsce. Wyniki kontroli odbierają apetyt

Okazało się, że w wielu spośród działających w Polsce smażalni panują niedopuszczalne warunki sanitarne
Okazało się, że w wielu spośród działających w Polsce smażalni panują niedopuszczalne warunki sanitarne Mariusz GrzelakEast News

Zobacz również:

Fatalne warunki sanitarne w polskich smażalniach. Oto co się im zarzuca

  • niewłaściwy stan higieniczno-sanitarny pomieszczeń
  • niewłaściwy stan higieniczno-sanitarny wyposażenia i sprzętu
  • brak czystości bieżącej
  • obecność produktów spożywczych o zmienionych cechach organoleptycznych
  • niewłaściwe warunki przechowywania żywności 
  • brak przestrzegania procedur i instrukcji opracowanych w ramach GHP/GMP oraz opartych na zasadach systemu HACCP
Sanepid wystawił już mandaty karne dla właścicieli smażalni, na sumę 8,5 tys. zł
Sanepid wystawił już mandaty karne dla właścicieli smażalni, na sumę 8,5 tys. zł Mariusz GrzelakEast News

Jakie konsekwencje poniosą polskie smażalnie ryb?

Masowe kontrole w polskich smażalniach. Klienci skarżyli się na bóle żołądka

Magdalena Lamparska o karierze w USA. Alicja Resich "Zbliżenia" INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?