Agnieszka Kotońska schudła 30 kg! Pomógł jej ten przepis
Agnieszka Kotońska to wschodząca gwiazda show-biznesu i popularna influencerka. Popularność zyskała dzięki stacji TTV i formatowi rozrywkowemu "Gogglebox". Wielu fanów przyciągnęła do siebie również za sprawą swojej spektakularnej metamorfozy. Gwieździe udało się schudnąć aż 30 kilogramów! Jak to zrobiła? Zdradziła przepis na obiad, którym zajadała się podczas diety.
"Gogglebox" jest programem typu reality show, a rolą występujących w nim osób, jest komentowanie wybranego przez produkcję filmu czy serialu w domowych warunkach - z własnej kanapy. Jedną z uczestniczek programu jest Agnieszka Kotońska, która zyskała ogromną sympatię widzów. W ostatnim czasie gwiazda przeszła sporą metamorfozę.
Spektakularna przemiana Agnieszki Kotońskiej. Jak to zrobiła?
Agnieszka Kotońska, zanim zdecydowała się podjąć walkę o swoją sylwetkę, ważyła 104 kilogramy. Dzisiaj jej waga wskazuje aż o 30 kilogramów mniej! Widać, że gwiazda świetnie czuje się w nowej skórze, chętnie dzieląc się z fanami ujęciami, które ukazują jej zgrabną sylwetkę.
Na Instagramie Agnieszki Kotońskiej pojawiły się nawet zdjęcia, na których gwiazda pozuje w bikini. Na nich najlepiej widać, jak spektakularną przemianę przeszła.
Agnieszka Kotońska szczerze o swojej metamorfozie
43-latka otwarcie przyznała, że początki walki o nową siebie nie należy do najłatwiejszych. Niemałym wyzwaniem okazała się zamiana chipsów i coli na zdrowe przekąski, warzywa czy ryby. Dodatkowo kobieta pięć razy w tygodniu odwiedzała siłownię.
W jednym z wywiadów zdradziła, po jaki posiłek najczęściej sięgała. Przepis jest banalnie prosty.
Przepis na kurczaka z warzywami na parze
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 4 ząbków czosnku,
- warzywa: marchewka, kalafior, brokuł,
- przyprawy: sól, pieprz, curry.
Przygotowanie:
- Piersi z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy w niewielkie kawałki i umieszczamy w misce. Mięso oprószamy solą, pieprzem i curry, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Całość mieszamy i umieszczamy w garnku z dziurami, przystosowanym do gotowania na parze. Naczynie ustawiamy na drugim garnku, wypełnionym 2 szklankami wrzącej wody. Przykrywamy pokrywką.
- Mięso gotujemy przez ok. 15 minut. Po upływie tego czasu do kurczaka dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, podzielony na różyczki kalafior oraz brokuł. Całość gotujemy pod pokrywką przez kolejne 15 minut. Po upływie tego czasu warzywa nie rozgotują się, a będą idealnie chrupiące. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
***
Zobacz również: