Reklama

Reklama

Ciasto Banoffee

Prosty deser bez pieczenia. Smak jest wyśmienity!

Składniki

  • 250 g herbatników
  • 100 g masła roztopionego

Składniki - krem

  • Składniki na krem:
  • 1 puszka gotowej masy krówkowej
  • 4 małe banany
  • 300 ml śmietany kremówki 30-36
  • kakao do dekoracji

Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć na formę, ubijając mocno dno i boki. Schłodzić w lodówce około 30 min.

Na gotowy spód ciasteczkowy wyłożyć masę kajmakową.

Banany obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć pokrojone banany.

Śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na wierzch ciast, całość posypać kakao. Schłodzić w lodówce.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje