Ciasto Banoffee bije na głowę nawet tiramisu. Zrobisz bez pieczenia
Prosty deser bez pieczenia. Smak jest wyśmienity!

Składniki
- 250 g herbatników
- 100 g masła roztopionego
- krem
- Składniki na krem:
- 1 puszka gotowej masy krówkowej
- 4 małe banany
- 300 ml śmietany kremówki 30-36
- kakao do dekoracji
Sposób przygotowania
Ciastka pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć na formę, ubijając mocno dno i boki. Schłodzić w lodówce około 30 min.
Na gotowy spód ciasteczkowy wyłożyć masę kajmakową.
Banany obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć pokrojone banany.
Śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na wierzch ciast, całość posypać kakao. Schłodzić w lodówce.