Ciasto Banoffee bije na głowę nawet tiramisu. Zrobisz bez pieczenia

Prosty deser bez pieczenia. Smak jest wyśmienity!

Banoffee
Banoffee123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g herbatników
  • 100 g masła roztopionego

- krem

  • Składniki na krem:
  • 1 puszka gotowej masy krówkowej
  • 4 małe banany
  • 300 ml śmietany kremówki 30-36
  • kakao do dekoracji

Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć na formę, ubijając mocno dno i boki. Schłodzić w lodówce około 30 min.

Na gotowy spód ciasteczkowy wyłożyć masę kajmakową.

Banany obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć pokrojone banany.

Śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na wierzch ciast, całość posypać kakao. Schłodzić w lodówce.

Przepis na domową dubajską czekoladęKarolina Burda, Karolina BurdaINTERIA.PL