Reklama

Reklama

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami to jeden z najprostszych i najpopularniejszych sposobów na przyrządzenie prostego, domowego wypieku, który świetnie sprawdzi się i na co dzień, i od święta! Latem i jesienią, gdy śliwek jest pod dostatkiem, warto pokusić się o przygotowanie przepysznego ciasta, które nie będzie zbyt słodkie, za to orzeźwiające i przełamujące smaki. Poznajcie nasz przepis na klasyczne ciasto ze śliwkami.

Składniki

  • kostka roztopionego masła
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szkl. cukru
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • śliwki
  • szczypta soli
  • 3/4 szkl. jogurtu
  • szczypta cynamonu
  • zmielone goździki
  • 1,5 łyżki cukru trzcinowego

Ciasto ze śliwkami to jeden z ulubionych deserów Polaków. Nie musisz być zawodowym cukiernikiem, żeby je przygotować. Tylko spójrz:

Wypróbuj również naszą recepturę na ciasto ucierane ze śliwkami.

Zagorzałych fanów zdobędzie na pewno ciasto półkruche ze śliwkami.

Nieco inną wersją klasycznego wypieku jest włoskie ciasto ze śliwkami.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje