Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

Warzywa strączkowe są doskonałe do przyrządzania zup i sałatek
Warzywa strączkowe są doskonałe do przyrządzania zup i sałatek123RF/PICSEL

Składniki

Dlaczego warzywa strączkowe są zdrowe?

Przepis na grochówkę - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Warzywa strączkowe w diecie wegetariańskiej

Warzywa strączkowe, w tym ciecierzyca, to ważna broń w walce z wieloma chorobami
Warzywa strączkowe, w tym ciecierzyca, to ważna broń w walce z wieloma chorobami123RF/PICSEL

Składniki

Warzywa strączkowe dobre dla kobiet

Warzywa strączkowe dla aktywnych

Wysoka zawartość białka roślinnego to zaleta strączków
Wysoka zawartość białka roślinnego to zaleta strączków123RF/PICSEL

Jak gotować warzywa strączkowe?

Moczenie strączków przed gotowaniem sprawi, że nie będą powodować wzdęć
Moczenie strączków przed gotowaniem sprawi, że nie będą powodować wzdęć123RF/PICSEL
Warzywa strączkowe to kopalnia witamin
Warzywa strączkowe to kopalnia witamin123RF/PICSEL

Składniki