Dodaj do pierogów z mięsem. Farsz będzie idealny

Jakie mięso jest najlepsze do pierogów? Sprawdź, jakiego mięsa użyć
Jakie mięso jest najlepsze do pierogów? Sprawdź, jakiego mięsa użyć123RF/PICSEL

Jakie mięso na farsz do pierogów?

  • mięsa wołowego
  • mięsa drobiowego
  • mięsa wieprzowego

Jak zrobić dobry farsz do pierogów z mięsem?

Przyrządzając posiłek, czas gotowania pierogów liczymy od momentu ich ponownego wypłynięcia na powierzchnię
Przyrządzając posiłek, czas gotowania pierogów liczymy od momentu ich ponownego wypłynięcia na powierzchnię123RF/PICSEL

Jakie mięso wieprzowe do pierogów?

Pierogi z makiemVideoKuchnia.plVideoKuchnia.pl

Mięso mielone do pierogów

Świeżo mielone mięso mielone powinno być spożyte w dniu zakupu
Świeżo mielone mięso mielone powinno być spożyte w dniu zakupu123RF/PICSEL
  1. Obieramy i siekamy drobno cebulę.
  2. Smażymy ją na małej ilości oleju, a kiedy zrobi się złota, zdejmujemy ją z patelni i przekładamy do osobnego naczynia.
  3. Na tej samej patelni smażymy mięso mielone. Po usmażeniu zdejmujemy je z ognia i czekamy aż się lekko ostudzi.
  4. Następnie doprawiamy je i wbijamy jedno jajko.
  5. Całość blendujemy na gładką masę.
  6. Dodajemy usmażoną cebulkę i mieszamy wszystko, tworząc jednolity farsz. 
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?