„Ewa gotuje”: Grzyby w cieście naleśnikowym
Grzyby w cieście naleśnikowym to wyjątkowe danie, które łączy kremowy smak sosu z chrupkością smażenia. Borowiki, odpowiednio przyrządzone i zanurzone w pysznym cieście, stają się smaczną i sycącą propozycją na obiad albo przekąskę.
Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"
Składniki na grzyby w cieście naleśnikowym
- kapelusze borowików suszonych
- włoszczyzna do gotowania
- masło klarowane do smażenia
CIASTO
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 200 ml mleka
- mąka ile zabierze (ok. 2 szklanek)
Grzyby w cieście naleśnikowym. Przygotowanie
- Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.
- Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.
- W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.
- Odsączyć i od razu podawać.
Polecamy również:
