Faworki Magdy Gessler. Kruche i pyszne. Poznaj przepis

Aktualizacja
Tłusty czwartek bez faworków nie istnieje. Oto prosty przepis na faworki wg Magdy Gessler
Tłusty czwartek bez faworków nie istnieje. Oto prosty przepis na faworki wg Magdy GesslerCanvaINTERIA.PL
Faworki
Faworki123RF/PICSEL

Faworki Magdy Gessler: łatwy przepis

Jak zrobić pyszne, kruche faworki? To nic trudnego!

  • 600 g mąki pszennej, 
  • 2 łyżki smalcu, 
  • 15 żółtek, 200 g cukru, 
  • 6 łyżek śmietany, 
  • 2 łyżki spirytusu, 
  • 500 g smalcu do smażenia, 
  • 100 g cukru pudru.

Najbardziej kruche faworki. Ważna odpowiednia temperatura podgrzewania smalcu

„Zdrowie na widelcu”: Sery pleśniowe. Nie wszyscy mogą je jeśćPolsat CafePolsat Cafe