Jajka sadzone na szynce
Prościej już się nie da. Jajka sadzone na plasterkach boczku to minimalistyczne śniadanie białkowo - tłuszczowe to energetyczna i sycąca propozycja na dobry początek dnia.

Składniki 2 jajka2 większe plastry boczkuolejsól, pieprzszczypiorek
Jajka sadzone na szynce - sposób przygotowania:
Zobacz również:
- Jak uniknąć trawiennej katastrofy w Wielkanoc? Oto kompleksowy poradnik od dietetyka
- Jak przygotować domową skórkę cytrusową? Poznaj sprawdzony przepis
- AI nie ma wątpliwości! Oto najlepsze polskie danie wszech czasów
- Alergia nie odwołuje świąt. Zobacz, jak przygotować Wielkanoc bez jajek, mleka czy orzechów
1. Na patelni rozgrzewamy olej (w niewielkiej ilości), dodajemy plastry boczku lub ulubionej szynki i podsmażamy z obu stron.
2.Jajka wbijamy na mięso, oprószamy przyprawami.
3. Szczypior myjemy i dokładnie suszymy. Siekamy bardzo drobno i posypujemy jajka sadzone na szynce.
4. Smażymy całość pod przykryciem, aż jajka się zetną.
5. Jajka sadzone na szynce podajemy z grzankami, bułkami i warzywami. ***Lubisz jajka? Spróbuj tych przepisów: Jajka faszerowane Jajka faszerowane pieczarkamiJajka na obiad***Zobacz również: