Jajka w sosie musztardowym to kulinarny hit. Przysmak dla całej rodziny

InteriaKobieta Redakcja

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
262
Udostępnij
Jajka w sosie musztardowym będą świetnym dodatkiem do kolacji
Jajka w sosie musztardowym będą świetnym dodatkiem do kolacji 123RF/PICSEL
  • witamin A, E, D i K
  • witamin z grupy B
  • kwasu pantotenowego
  • choliny
  • fosforu
  • potasu
  • wapnia
  • żelaza
  • cynku
  • magnezu
  • selenu
  • jodu

Zobacz również:

Przepis na najlepsze jajka w sosie musztardowym. Wystarczy kilka składników

  • 8 jajek
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 małe cebule
  • 6 łyżek musztardy
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku
  1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę.
  2. Roztop masło i podsmaż na nim cebulę. Dosyp mąkę i mieszaj tak, by nie powstały grudki.
  3. Wlej bulion i sok z cytryny, mieszaj, aż składniki się połączą. Dodaj musztardę i dopraw do smaku. Wymieszaj, zagotuj i gotuj na średnim ogniu około pięciu minut.
  4. Na talerze wyłóż jajka, a z boku wylej sos musztardowy. Możesz udekorować danie posiekaną natką pietruszki lub inną "zieleniną". Podawaj jako przekąskę lub danie w towarzystwie np. ziemniaczanego puree. 
Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Jak ugotować jajka?
Watermark Video
Jak ugotować jajka?Interia KulinariaInteria Kulinaria
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
157
Super
relevant
47
Hahaha
haha
28
Szok
shock
16
Smutny
sad
7
Zły
angry
7
Lubię to
like
Super
relevant
262
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na