Jedna sztuczka, która odmieni przetwory. Ogórki małosolne będą twarde i chrupiące

Twarde i chrupiące ogórki małosolne zrobimy poprzez dodanie odpowiednich przypraw
Twarde i chrupiące ogórki małosolne zrobimy poprzez dodanie odpowiednich przypraw123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Co zrobić, żeby ogórki małosolne był twarde?

Oto przysmak, któremu trudno się oprzeć
Oto przysmak, któremu trudno się oprzeć123RF/PICSEL

Przepis na twarde ogórki małosolne

  • 1 kg ogórków;
  • 5 gałązek kopru;
  • kilka ząbków czosnku;
  • korzeń chrzanu;
  • kilka liści chrzanu, dębu, wiśni, winorośli lub porzeczki;
  • 1,5 l wody;
  • 1,5 łyżki soli kamiennej.
Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv