Jedna sztuczka, która odmieni przetwory. Ogórki małosolne będą twarde i chrupiące

Karolina Słodkiewicz

Oprac.: Karolina Słodkiewicz

Twarde i chrupiące ogórki małosolne zrobimy poprzez dodanie odpowiednich przypraw
Twarde i chrupiące ogórki małosolne zrobimy poprzez dodanie odpowiednich przypraw123RF/PICSEL 123RF/PICSEL

Co zrobić, żeby ogórki małosolne był twarde?

Zobacz również:

    Oto przysmak, któremu trudno się oprzeć
    Oto przysmak, któremu trudno się oprzeć123RF/PICSEL

    Przepis na twarde ogórki małosolne

    • 1 kg ogórków;
    • 5 gałązek kopru;
    • kilka ząbków czosnku;
    • korzeń chrzanu;
    • kilka liści chrzanu, dębu, wiśni, winorośli lub porzeczki;
    • 1,5 l wody;
    • 1,5 łyżki soli kamiennej.

    Zobacz również:

      Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv