Reklama

Reklama

Kanapki Elvisa

Upodobania kulinarne Elvisa Presleya od dawna budzą zainteresowanie i zdziwienie. Jeden z najsłynniejszych przysmaków, jakimi zajadał się gwiazdor, to Kanapki Elvisa.

Przepis jest bardzo prosty:  tost smarujemy masłem orzechowym i obkładamy plasterkami bananów (lub rozgniecionymi bananami). Według niektórych wersji całość wieńczy... prażony bekon.

Słynna przekąska doczekała się wielu wersji między innymi z miodem, sałatą, sokiem z cytryny, brązowym cukrem. Choć wiadomo, że Elvis ponoć pochłaniał kanapki z masłem orzechowym i bananami dosłownie jedna za drugą, to spekulacje na temat tego, jak dokładnie były one przygotowywane wciąż się mnożą. Niektórzy twierdzą, że banany były karmelizowane inni, że tosty były opiekane na tłuszczu z bekonu, jeszcze inni, że banany były rozgniecione a nie w plasterkach.

Reklama

Na szczęście podstawowe składniki tego przysmaku są znane i każdy może skomponować taką wersję słynnych kanapek, która będzie mu najbardziej smakować.

W domu czy w restauracji?

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Kanapki Elvisa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje