Klasyczny sos z kurek

Kurki to jedne z najpyszniejszych grzybów, które w sezonie można znaleźć właściwie w całej Polsce. Delikatne, kruche, o charakterystycznym kształcie i kolorze, mają w sobie wyjątkowy aromat, który znakomicie nadaje się jako baza do zup czy sosów - te są doskonałym dodatkiem do mięs czy choćby ziemniaczanych placków! Jak zrobić sos z kurek? Zobaczcie nasz przepis!

Sos z kurek  to klasyka polskiej kuchni
Sos z kurek to klasyka polskiej kuchni123RF/PICSEL

Sos z kurek świetnie pasuje do mięsa czy makaronu. Postępuj zgodnie z naszą instrukcją:

Jak zrobić sos z kurek?Interia Kulinaria

Wypróbuj również sprawdzony przepis na medaliony w sosie grzybowym.

Na obiad polecamy też roladę drobiową z kurkami.

A co powiesz na wegetariańskie łazanki z kurkami?

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas