Kluski śląskie jak u babci!

Aktualizacja
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Kluski śląskie to wyborne połączenie smaków. Pasują idealnie do mięs i surówek
Kluski śląskie to wyborne połączenie smaków. Pasują idealnie do mięs i surówek 123RF/PICSEL

Składniki

  • Kluski śląskie:
  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g mąki (skrobi) ziemniaczanej
  • 2 całe jajka
  • szczypta soli
  • Sos myśliwski:
  • 5-6 pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 1-2 laski kiełbasy myśliwskiej
  • 2-3 plastry boczku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 szklanka bulionu (mięsnego lub mięsno-warzywnego)
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia

Kluski śląskie - sposób przygotowania:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      "Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawiną
      "Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsatPolsat
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      0
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na