Koniec z bułką tartą i masłem. Nietypowy sposób na fasolkę szparagową

Ten nietypowy przepis na fasolkę szparagową przełamie obiadową nudę
Ten nietypowy przepis na fasolkę szparagową przełamie obiadową nudę123RF/PICSEL

Fasolka szparagowa w śmietanie. Nieoczywisty sposób na fasolkę

  • ugotowaną fasolkę szparagową,
  • masło,
  • mąkę,
  • słodką śmietankę,  
  • przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka).
Do przepisu możemy wykorzystać zarówno zieloną, jak i żółtą fasolkę szparagową
Do przepisu możemy wykorzystać zarówno zieloną, jak i żółtą fasolkę szparagową123RF/PICSEL

Jak gotować fasolkę by zachwycała smakiem?

„Ewa gotuje”: Zupa z fasolką szparagowąPolsat

Dlaczego warto jeść fasolkę szparagową? 

  • witaminy z grupy B,
  • witaminę A,
  • magnez,
  • cynk,
  • żelazo. 
  • działa przeciwnowotworowo,
  • wspomaga trawienie,
  • obniża cholesterol, 
  • wzmacnia odporność,
  • łagodzi objawy menopauzy, 
  • wspomaga odchudzanie.