Latem włóż leczo z fasolki szparagowej do słoika. Zimą obiad przygotujesz w 5 minut
Oprac.: Katarzyna Adamczak
Leczo z fasolki szparagowej do słoików to jeden z tych przepisów, które ratują w nagłych sytuacjach. Za studenckich czasów nie raz pomagało reperować wątły budżet. Dziś to pomysł na obiad, który można wykonać w pięć minut, co bywa niezwykle pomocne, gdy nie masz czasu na gotowanie. Jak zrobić leczo z fasolki szparagowej do słoików?
Leczo z fasolki szparagowej do słoików: Składniki
Jeśli szukasz pomysłu na przetwory z fasolki szparagowej, to leczo do słoików będzie idealnym wyborem. Latem jego składniki są stosunkowo tanie i łatwo dostępne. Natomiast mając w swoje spiżarce leczo z fasolki szparagowej, w pięć minut przygotujesz obiad. Wystarczy, że podsmażysz pokrojoną w plastry kiełbasę lub paprykę i dorzucisz na patelnię zawartość słoika. Po podgrzaniu danie jest gotowe do podania. Aby przygotować leczo z fasolki szparagowej do słoików, potrzebujesz:
Zobacz również: Żółtą czy zieloną - którą fasolkę szparagową wybrać?
Leczo z fasolki szparagowej do słoików: Wykonanie
Przetwory z fasolki szparagowej to doskonały sposób, aby nawet zimą zasmakować odrobiny lata. Wykonanie tego dania nie jest trudne:
- Wszystkie warzywa umyj.
Zobacz również: Jak pasteryzować słoiki?
Jak podawać przetwory z fasolki szparagowej?
Leczo z fasolki szparagowej ze słoików najlepiej smakuje podgrzane i podane z chlebem, ryżem lub kaszą. Miłośnicy mięsnych dodatków mogą najpierw podsmażyć kiełbasę lub dorzucić pokrojone w plastry, ugotowane parówki.
Leczo można wzbogacić czerwoną papryką przed włożeniem do słoików: smażąc ją razem z cebulą i marchwią lub już po wyjęciu z weków. W tym drugim przypadku trzeba podsmażyć paprykę, zanim wrzucimy zawartość słoika na patelnię, czy do garnka.
Smacznego!
Zobacz również: Przepis na klasyczną fasolkę szparagową