Ogórki małosolne najwyższych lotów. Adam Małysz zdradza sekretny przepis

Adam Małysz zdradza sekretny przepis na ogórki małosolne. W czym tkwi sekret mistrza?
Adam Małysz zdradza sekretny przepis na ogórki małosolne. W czym tkwi sekret mistrza?Andrzej Iwanczuk /ReporterEast News

Adam Małysz mistrzem w kuchni?

Adam Małysz zdradza przepis na idealne ogórki małosolne

Przepis na ogórki małosolne według Adama Małysza

  • 3 kg ogórków (im mniejsze, tym lepsze)
  • 3 łyżki soli
  • koper włoski
  • czosnek cały (częściowo pokrojony, a częściowo obrany na żabki),
  • chrzan
  • papryczka chili (jeśli ktoś lubi ostrzejsze - pokroić i dodać).
  1. Ogórki umyć w zimnej wodzie i zalać również zimną wodą. Pozostawić na 2-3 godziny
  2. Zagotować 3 litry wody, dodać soli, zdjąć z gazu i pozostawić do ostygnięcia
  3. Do słoja wsadzać (na przemian): ogórki, chrzan, czosnek, papryczkę, koper
  4. Zalać ostudzoną wodą i pozostawić na 2-3 dni.
''Polacy za Granicą'': Polka o tym, jak Niderlandy wspierają matki noworodkówPolsat PlayPolsat Play