Reklama

Reklama

Owsianka na dwa sposoby

Owsianka jest bardzo prosta i szybka do przyrządzenia. Idealna na śniadanie i kolacje. Niektórzy twierdzą, że owsianka to klucz do zachowania pięknego wyglądu.

Składniki - Owsianka klasyczna:

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 banan
  • 2 łyżki żurawiny

Składniki - Owsianka wegańska:

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 szklanka zielonej herbaty
  • 0,5 jabłka
  • 2 łyżki orzechów laskowych

Owsianka - przygotowanie

1. Płatki wymieszać z mlekiem, gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. Banana pokroić na kawałki. Zawartość garnka przełożyć do miseczki, dodać banana, posypać żurawiną, podawać na ciepło.

2. Płatki wymieszać ze świeżo zaparzoną zieloną herbatą, zagotować. Gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. Jabłko pokroić na plasterki. Zawartość garnka przełożyć do miseczki, dodać jabłko, posypać orzechami laskowymi, podawać na ciepło.

Co jeszcze można zjeść na śniadanie?

Naleśniki z serem

Reklama

Śniadaniowe kanapki z wafli

Pęczak na słodko

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: owsianka | śniadanie | Kolacja

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje