Polski przysmak na Święto Trzech Króli. Banalny, a smakuje wyśmienicie

Galette des rois to ciasto, które na 6 stycznia pieką Francuzi
Galette des rois to ciasto, które na 6 stycznia pieką Francuzi Instagram @kucharkawbaletkach123RF/PICSEL

Polski przysmak na Święto Trzech Króli

Składniki

- ciasto

  • 1 kg mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 dag drożdży
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • 250 g masła
  • kminek, mak, sezam

- farsz

  • 500 g białej kapusty
  • 3 jabłka
  • 3 łyżki masła
  • pół szklanki wody
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • liść laurowy
Polskie pisarki, na które warto zwrócić uwagęINTERIA.TVINTERIA.PL