​Przyrządzasz mięso mielone? Uważaj, żeby nie popełnić tych błędów

Mięso mielone jest lubianym składnikiem w kuchni
Mięso mielone jest lubianym składnikiem w kuchni123RF/PICSEL

Zobacz również:

Wybierz odpowiednie mięso

Obróbka mięsa wymaga cierpliwości - w przeciwnym razie kotlety wyjdą niesmaczne
Obróbka mięsa wymaga cierpliwości - w przeciwnym razie kotlety wyjdą niesmaczne123RF/PICSEL

Nie myj mięsa przed obróbką

Nie panieruj wilgotnego mięsa

Nie smaż całego mięsa naraz

Nieprawidłowo usmażone kotlety mielone będą twarde na zewnątrz i surowe w środku
Nieprawidłowo usmażone kotlety mielone będą twarde na zewnątrz i surowe w środku123RF/PICSEL

Smaż mięso na rozgrzanej patelni

„Zdrowie na widelcu”: Jak odchudzić kotlet schabowy? Nie musi być taki kalorycznyPolsat CafePolsat Cafe