Rybna zupa pomidorowa

Rybna zupa pomidorowa łączy w sobie dwie ulubione zupy Polaków - rybną i pomidorową. Smaki te doskonale się uzupełniają i jest to kolejny pomysł na przemycenie ryb do naszej codziennej diety.

Pomidorowa zupa rybna to fuzja smaków i aromatów
Pomidorowa zupa rybna to fuzja smaków i aromatów 123RF/PICSEL

Ryby spraw i podziel na kawałki. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki.

Na patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną w krążki cebulę, posiekanego pora, szczypior i posiekany czosnek.

Poczekaj aż się zeszklą i dodaj paprykę. Po chwili wrzuć ziemniaki i pomidory. Dopraw solą, dodaj listki laurowe i ziela angielskie. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu.

Dolej białe wino, a po chwili kawałki ryb i owoce morza. dopraw pieprzem i gotuj ok. 10 minut (by ryby się nie rozpadły, a ich mięso było idealnie ścięte).

***
Zobacz również: 

"Ewa gotuje": Lody kokosowe na ananasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas