Rybna zupa pomidorowa

Pomidorowa zupa rybna to fuzja smaków i aromatów
Pomidorowa zupa rybna to fuzja smaków i aromatów 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg ryb i owoców morza (dorsz, łosoś, krewetki)
  • 1 duża biała cebula
  • pęczek grubego szczypioru
  • 1 por
  • 3-4 duże ziemniaki
  • 1/2 główki czosnku
  • 2-3 papryki czerwone
  • 3-4 pomidory z puszki
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 100 ml oliwy
  • sól morska
  • mielony czarny pieprz
  • 2-3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • opcjonalnie 1/2 pęczka natki pietruszki
4-6 osób
"Ewa gotuje": Lody kokosowe na ananasiePolsatPolsat