Ryby a cholesterol. Oto gatunki polecane osobom po 50 roku życia

Tomasz Kromp

Tomasz Kromp

Zadbaj o ryby na talerzu
Jakie gatunki ryb są najlepsze dla osób po 50-tce?123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego ryby są ważne przy kontroli cholesterolu?
  2. Gatunki ryb szczególnie polecane po 50. roku życia
  3. Jak przygotowywać ryby, by były zdrowe dla serca?
  4. Porady dietetyczne. Ile ryb jeść w tygodniu?
  5. Czego unikać, wybierając ryby?

Dlaczego ryby są ważne przy kontroli cholesterolu?

Gatunki ryb szczególnie polecane po 50. roku życia

Toksyczne substancje z folii aluminiowej przedostają się po pożywienia
Ryby powinny pojawiać się w naszej diecie dość często123RF/PICSEL

Jak przygotowywać ryby, by były zdrowe dla serca?

Porady dietetyczne. Ile ryb jeść w tygodniu?

Ryby zaleca się jeść dwa razy w tygodniu
Ryby zaleca się jeść dwa razy w tygodniu123RF/PICSEL

Czego unikać, wybierając ryby?

Zobacz również:

Kolorowa sałatka z plasterkami ogórka, jajeczek przepiórczych, kawałkami marchewki, kukurydzą, czerwonej kapusty i sałatą na jasnym talerzu, trzymanym przez dwie ręce.
Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanvaProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Bryndziołki. Pierogi z bryndzą i oscypkiemPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?