Siostra Anastazja i jej sekretny składnik do ciasta na pierogi. Delikatne i aksamitne

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować idealne ciasto na pierogi?
Jak przygotować idealne ciasto na pierogi?123RF/PICSEL

Aksamitne ciasto na pierogi. Jeden składnik robi różnicę

Zobacz również:

    Dodaj odrobinę oliwy podczas wyrabiania ciasta na pierogi, a wyjedzie ono delikatne i sprężyste
    Dodaj odrobinę oliwy podczas wyrabiania ciasta na pierogi, a wyjedzie ono delikatne i sprężyste123RF/PICSEL

    Pierogi z serem i ziemniakami - przepis siostry Anastazji

    • mąka pszenna typ 450-500 -500 g,
    • 2 jajka, 
    • 1 szklanka ciepłej wody,
    • 2 łyżki oliwy,
    • pół łyżeczki soli,
    • 500 g ziemniaków,
    • 300 g białego sera,
    • jedna cebula,
    • sól,
    • pieprz.