Siostra Anastazja i jej sekretny składnik do ciasta na pierogi. Delikatne i aksamitne

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować idealne ciasto na pierogi?
Jak przygotować idealne ciasto na pierogi?123RF/PICSEL

Aksamitne ciasto na pierogi. Jeden składnik robi różnicę

Dodaj odrobinę oliwy podczas wyrabiania ciasta na pierogi, a wyjedzie ono delikatne i sprężyste
Dodaj odrobinę oliwy podczas wyrabiania ciasta na pierogi, a wyjedzie ono delikatne i sprężyste123RF/PICSEL

Pierogi z serem i ziemniakami - przepis siostry Anastazji

  • mąka pszenna typ 450-500 -500 g,
  • 2 jajka, 
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • 2 łyżki oliwy,
  • pół łyżeczki soli,
  • 500 g ziemniaków,
  • 300 g białego sera,
  • jedna cebula,
  • sól,
  • pieprz.