Słodki przepis od siostry Anastazji. Ten sernik nie pęka i nie opada

Przepis na sernik z rodzynkami pochodzi z książki "Siostra Anastazja. Życie pełne smaku"
Przepis na sernik z rodzynkami pochodzi z książki "Siostra Anastazja. Życie pełne smaku"materiały prasowe
Stół łączy rodzinę. Ważne, by wszyscy siadali do niego razem, odłożyli telefony, wyłączyli telewizory i zwyczajnie ze sobą porozmawiali
radzi siostra Anastazja

Sernik z rodzynkami - przepis siostry Anastazji 

Zobacz również:

     Przepis na ciasto od siostry Anastazji - składniki na sernik

    • Składniki na ciasto
    • 10 dag margaryny
    • 10 dag cukru pudru
    • 10 dag mąki pszennej
    • 4 żółtka
    • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1,5 kg sera białego zmielonego
    • 12 jaj 
    • 40-45 dag cukru kryształu
    • 30 dag margaryny 
    • 3 budynie waniliowe bez cukru
    • 1/2 l mleka
    • 20 dag rodzynek

    Przepis na ciasto od siostry Anastazji - wykonanie 

    1. Dwa budynie waniliowe ugotować i przestudzić. 
    2. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo po jednym żółtku, następnie ser z dobrze wymieszanym z jednym suchym budyniem i z wcześniej ugotowanymi budyniami. 
    3. Dokładnie wymieszać i dodać wcześniej sparzone i wystudzone rodzynki. 
    4. Na końcu do masy delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę.
    1. Dno blaszki wyłożyć ciastem.
    2. Na cieście równomiernie rozprowadzić masę serową. 
    3. Piec przez ok. 1 godz. w temp. ok. 180 st.C. 
    4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.