Ten ser to nasz kulinarny skarb! Smakiem przebija nawet włoską mozzarellę

Natalia Jabłońska

Wiele osób uważa mozzarellę za najlepszy ser. Nie wiedzą jednak, że mamy nasz narodowy kulinarny skarb z Podhala
Wiele osób uważa mozzarellę za najlepszy ser. Nie wiedzą jednak, że mamy nasz narodowy kulinarny skarb z Podhala123RF/PICSEL

Zapomniany skarb polskiej kuchni

Zobacz również:

Jak powstaje ten wyjątkowy ser?

Bundz produkowany jest na Podhalu i wytwarza się go ze świeżego, niepasteryzowanego mleka owczego
Bundz produkowany jest na Podhalu i wytwarza się go ze świeżego, niepasteryzowanego mleka owczego123RF/PICSEL

Dlaczego bundz jest lepszy od mozzarelli?

Zobacz również:

    Nie tylko na kanapce! Jak jeść bundz?

    Bundz - nowy hit na talerzu?

    Zobacz również:

      Urszula Szybowicz: Emocje odróżniają nas od innych istot i ja bym się ich nie bałaINTERIA.PL