Wsyp na patelnię i połącz z pieczarkami. Przebiją smakiem leśne grzyby

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
328
Udostępnij
Jak usmażyć idealne pieczarki
Jak usmażyć idealne pieczarkiCanva ProINTERIA.PL

Jak dobrze usmażyć pieczarki na patelni?

Jakie przyprawy pasują do pieczarek?

Jakich przypraw użyć do smażenia pieczarek?
Jakich przypraw użyć do smażenia pieczarek?123RF/PICSEL
  • solą
  • pieprzem
  • czosnkiem
  • cebulą
  • rozmarynem
  • jałowcem
  • gałką muszkatołową
  • lubczykiem
  • tymiankiem
  • koprem
  • cynamonem
  • curry

Aromatyczne smażone pieczarki z cebulką - przepis

  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  1. Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w średniej grubości plasterki. W kolejnym kroku cebulę pozbawiamy łupiny i  kroimy w drobną kostkę.
  2. Na sporej patelni rozgrzewamy pełną łyżkę masła, wrzucamy pieczarki i smażymy bez mieszania do momentu, aż puszczą wodę.
  3. Pieczarki możemy podgrzewać na patelni do momentu całkowitego wyparowania wody lub przełożyć je na durszlak i odcedzić nadmiar płynu.
  4. Patelnię z pieczarkami uzupełniamy dwiema łyżkami masła, dorzucamy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia.
  5. Cebulę z pieczarkami doprawiamy łyżką sosu sojowo-grzybowego, solą oraz pieprzem i przysmażamy do uzyskania złocistego koloru.
  6. Chrupiącymi pieczarkami z cebulką możemy zajadać się solo lub dodać do mięsa czy zapiekanek. Smacznego!
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
160
Super
relevant
73
Hahaha
haha
41
Szok
shock
27
Smutny
sad
16
Zły
angry
11
Lubię to
like
Super
relevant
328
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na